Om mig

Jag heter Anna Sundkvist Kräutner. 2012 startade jag mitt företag ask4life, efter avslutad utbildning till SER-terapeut.  Intresset för människor och bakomliggande orsaker till hur människor mår och reagerar har jag varit intresserad av så länge jag kan minnas. När jag började utbildningen till terapeut insåg jag mycket snart att jag själv hade mycket att jobba med eftersom jag varit med om barndomstrauman och som var obearbetade och som påverkat mitt liv och mående.   

Under åren har jag deltagit i olika terapiformer, men det var först när jag började utbildningen till SER-terapeut på Akademin för SER-terapi i Helsingborg som jag genom samtalsterapi, regressionsterapi och energiflödesandning kom i kontakt med mina känslor som jag så länge hade tryckt ner och som samtidigt tog mycket av min energi. Det var en oerhörd lättnad att släppa mycket av det gamla och hitta och utveckla andra delar av mig som jag trivs bättre med. 

2014 upptäckte jag Medveten Andning eftersom jag var nyfiken på andra andningsmetoder efter att ha lett kurser i Energiflödesandning under flera år och sett vilket kraft andningen har. Mycket av det jag hade problem med är starkt förknippat med en sämre andning, vilket gjorde att jag bestämde mig för att börja andningsträna. Efter en månad såg jag positiva förändringar när det gällde min astma, mina sömnproblem, mina spända och onda käkar som  ledde till att jag hade bettskena och min stressade kropp. Jag hade även tinnitus som blev värre vid stress. När jag började tejpa munnen på natten kunde jag äntligen slappna av i käkarna och behövde inte längre bettskenan, vilket också gjorde att jag sov bättre. Kroppen blev mindre stressad och spänd och astman blev bättre eftersom jag började djupandas. Jag utbildade mig till instruktör i medveten andning för att kunna erbjuda kurser och enskild andningscoachning och för att kunna inspirera andra att må bättre. 

2016 utbildade jag mig till Spa för själen arrangör som är en metod för återhämtning under tystnad. Ytterligare ett sätt för att lugna ner en stressad kropp och själ.

2021-2002 gick jag ”Existentiell vägledning, 7,5 poäng på Ersta Sköndal Bräcke högskola. 

Jag ser människan som en helhet, där kropp, andning, behov, tankar, känslor och själ samspelar.

Jag tror sällan på quick-fix utan mer på de små, små stegen framåt som med tiden utvecklas till något stort. Det svåra är inte prova nya saker utan att hålla i det som känns bra för en.

Jag ser fram emot att möta dig!